img_0986

Frykt som frukt

Alt som gir frykt som frukt, trenger vi ikke mer av nå. Nå trenger vi fred i hjertet!

Det er unntakstilstand i landet vårt. Det er kanskje blitt stille rundt deg, eller kanskje enda mer bråkete - med barna hjemme? Noen av oss kjenner at det at verden stopper opp, foreløbig ikke er så galt. Mens andre kjenner seg overveldet av alt som ikke blir noe av fremover, alt en skulle gjort men ikke har mulighet til. 

Vi kan la oss bombardere av en nyhetsstrøm med stadig nye råd og restriksjoner, antall syke og døde blir nøye rapportert og samtidig snakkes det om mørketall på antall smittede. Potensialet for å bli redd er stort, og for den som lett bekymrer seg, er det høytid nå. 

Sanger vi lenge har sunget får brått ny klangbunn: 

I min uro Står dine løfter fast Du er klippen Ved din side Vil frykten skylles av Frykten skylles av

Stor er din trofasthet Jesus Stor er din trofasthet Jesus Stor er din trofasthet Alle dager er du med

I Jesus Kristus Er min styrke Jeg stoler helt på ham I Jesus Kristus Er min framtid Mitt håp er i hans navn.

Vi må synge - nå som aldri før. Synge som en bønn, synge som en trosbekjennelse. Det er nå vi må minne oss på sannheten.

Jesu ord om  ikke å la hjertet bli grepet av angst og uro, blir både en oppmuntring men også en klar oppfordring. Tro på Gud og tro på meg, sier Han. Og for noen prøves den troen nå. Kan vi virkelig kjenne fred midt i denne uroen? Er det forsvarlig å sette sin tillit til Gud, og ikke bare høre på alle stemmene som gir grunn til bekymring? 

Det er tid for refleksjon og å kjenne på hva jeg egentlig føler og hva jeg egentlig tror. Midt i din uro, i din ensomhet, eller i ditt nye hverdagskaos med hjemmeskole - møter Gud deg nå. Med sin fred som overgår all forstand.

Alt som gir frykt som frukt, trenger vi ikker mer av nå. Nå trenger vi fred i hjertet!